Łap przepis na ciasto czekoladowe z cukinią i awokado⤵

SKŁADNIKI:

● mega dojrzałe awokado

● mąka orkiszowa (lub inna) 75g

● jajka 2szt

● starta cukinia ½ szt

● erytlol 35g

● proszek do pieczenia ½ łyżeczki

● kakao 30g

● cynamon 2 łyżeczki

● posiekana gorzka czekolada 15g

● szczypta soli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Formę wykładamy papierem do pieczenia.

2.Jajka miksujemy razem z awokado, erytrolem i solą.

3.Mąkę przesiewamy razem z kakao, proszkiem do pieczenia i cynamonem.

4.Dodajemy startą cukinię i wszystkie składniki ze sobą miksujemy do połączenia się.

5.Na koniec dodajemy posiekaną gorzką czekoladę i mieszamy łyżka.

6.Wylewamy do formy i pieczemy w temp. 180C przez około 45-50min do tzw. suchego patyczka. (Pamiętaj każdy piekarnik jest inny i najlepiej po 30 min kontrolować co tam się dzieje).

*Składniki użyte do ciasta powinny być w temp. pokojowej.