Fit Ciasto Czekoladowe z Cukinią i Awokado
Chcesz jeść zdrowo, ale jednocześnie nie chcesz rezygnować z ciast i deserów! To ten przepis jest właśnie dla Ciebie

Łap przepis na ciasto czekoladowe z cukinią i awokado
SKŁADNIKI:
● mega dojrzałe awokado
● mąka orkiszowa (lub inna) 75g
● jajka 2szt
● starta cukinia ½ szt
● erytlol 35g
● proszek do pieczenia ½ łyżeczki
● kakao 30g
● cynamon 2 łyżeczki
● posiekana gorzka czekolada 15g
● szczypta soli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1.Formę wykładamy papierem do pieczenia.
2.Jajka miksujemy razem z awokado, erytrolem i solą.
3.Mąkę przesiewamy razem z kakao, proszkiem do pieczenia i cynamonem.
4.Dodajemy startą cukinię i wszystkie składniki ze sobą miksujemy do połączenia się.
5.Na koniec dodajemy posiekaną gorzką czekoladę i mieszamy łyżka.
6.Wylewamy do formy i pieczemy w temp. 180C przez około 45-50min do tzw. suchego patyczka. (Pamiętaj każdy piekarnik jest inny i najlepiej po 30 min kontrolować co tam się dzieje).
*Składniki użyte do ciasta powinny być w temp. pokojowej.
Dodaj swój komentarz