Domowe chipsy ziemniaczane z piekarnika
Mając ochotę na chipsy, możemy przykładowo przygotować je samemu w domu. Chipsy robi się błyskawicznie, a przygotowując je ze znajomymi lub dziećmi, możemy miło spędzić czas w trakcie spotkania.

Domowe chipsy ziemniaczane z piekarnika
Składniki:
- Ziemniak
- Oliwa w sprayu
- Woda
- Ulubione przyprawy (np. papryka, oregano, czosnek, tymianek)
Przepis:
Ziemniaki dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a następnie wycieramy. Umyte ziemniaki kroimy w talarki, a następnie moczymy w wodzie kilkukrotnie, aby wypłukać skrobię. Blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i delikatnie spryskujemy ją oliwą. Osuszone chipsy układamy na papierze, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami wedle uznania. Chipsy pieczemy w piekarniku w 250 stopniach przez około 8-10 minut. Gdy chipsy będą gotowe, wyciągamy je z piekarnika, czekamy, aż ostygną i przesypujemy je do miseczki.
Smacznego!
Dodaj swój komentarz